Bugun...


IĞDIR ÜNİVERSİTESİ PERSONELLERİNE HİZMET İÇİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Tarih: 27-11-2018 08:48:48 Güncelleme: 27-11-2018 09:02:48 + -


IĞDIR ÜNİVERSİTESİ PERSONELLERİNE HİZMET İÇİ EĞİTİMİ VERİLDİ

facebook-paylas
Tarih: 27-11-2018 08:48

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ PERSONELLERİNE HİZMET İÇİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Iğdır Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından 2018 yılı hizmet içi eğitim planı çerçevesinde Üniversite personeline yönelik Elektronik Belge Yönetim Sistemi(EBYS) kullanımı ve EDUROAM (Education Roaming) konusunda eğitim verildi.
İki gün süren hizmet içi eğitimi programı birinci gün Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Rektörlük binasında, ikinci gün ise Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Eğitimde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personellerinden Ramazan Karadağ, EBYS kullanımı; Osman Albayrak da EDUROAM (Education Roaming-Eğitim Gezintisi) hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Eğitim programında Osman Albayrak; eduroam nedir, ne işe yarar, personelimizin eduroama nasıl bağlanması gerektiği hakkında bilgiler verdi. 
Eduroam hakkında power point sunumu yaparak bilgi veren Albayrak, daha sonraki bölümde ise eduroamın tüm üniversitelerde wifi (kablosuz internet) olan bölgelerde kullanıcı adı şifre olmadan girilebileceğini dile getirerek, idari ve akademik personellere cep telefonundan veya tabletlerden nasıl eduroama pratik olarak bağlanacaklarını da anlattı.
Osman Albayrak'ın sunumunun ardından, Ramazan Karadağ bir sunum yaptı.
Sunumunda Karadağ, EBYS hakkında genel bilgiler verirken, ayrıca EBYS, KEP, NES ve e-imzanın nasıl kurulduğu ve işlevlerinin neler olduğuna dair katılımcılara bilgi aktardı. 
Karadağ ayrıca, EBYS'yi kullanırken kurum içi ve kurum dışı yazışmalarda nelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili de katılımcıları bilgilendirdi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI