Bugun...


İL MÜDÜRÜ ÖZKAN YOLCU, IĞDIR TARIMI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Tarih: 03-01-2019 09:32:37 Güncelleme: 03-01-2019 09:38:37 + -


İL MÜDÜRÜ ÖZKAN YOLCU, IĞDIR TARIMI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

facebook-paylas
Tarih: 03-01-2019 09:32

İL MÜDÜRÜ ÖZKAN YOLCU, IĞDIR TARIMI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu'nun Tarım Sektörü hakkında yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 1 yılı geride bıraktık. İlimizin tarımı ve hayvancılığı her geçen gün gelişerek büyüyor. 
Tarım ve gıda olmazsa olmazlarımızdandır. Böylesine stratejik bir durumda olan tarım ve gıda sektörünün her kesimi ile paydaşlarımızla ortak çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızı, 2019 yılında daha da geliştirerek hızlandıracağız. 
Uzun yıllardır tarım kenti ve çiftçi bölgesi olarak övünürken, bir taraftan da bazı şeyleri eksik yapmanın üzüntüsünü yaşamaktayız. Hem ülkemizin hem de Iğdır'ın çok ciddi tarımsal potansiyelleri olmasına rağmen iyi bir planlama ya da iyi bir satış envanteri çıkartamadığımız için zaman zaman üreticilerimizin ürünü tarlada kalıyor, bazen de talep edilen kadar, yeterince üretemediğimiz ürünleri döviz ödeyerek dışarıdan ihraç etmek zorunda kalıyoruz. Onun için bizim her şeyden önce bu planlamayı yerelden başlayarak gerçekleştirmemiz lazım.
 İkinci bir eksiğimiz de el emeği göz nuru olarak meydana getirdiğimiz, ürettiğimiz, ürünlerimizi; ( Iğdır Kayısısı, Elma, Şeftali, Yerli üzüm çeşitlerimiz, Pamuk, Dane ve Silajlık mısır, balyalanmış kuru yonca otu, Süt ve süt ürünlerimiz, Et ve et ürünlerimiz ) Iğdır'ın iç piyasasına, ülkemizin diğer şehirlerinin iç piyasasına ve dünya piyasasına arzı konusunda dünya standartlarına uygun hale getiremediğimiz için, gerek kalite, gerek damak tadı, gerek ambalaj, gerek şekil olarak bu standartlara uygun hale getiremediğimiz için ülkemizin ticaretinde, dünya ticaretinde ve tarımında da gerekli yerimizi alamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. 
Bütün bunlardan dolayı 2018 yılında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak mümkün olduğu kadar çiftçimizin, üreticimizin ve köylülerimizin yanında olmaya gayret ettik. 
Göreve gelir gelmez, 7/24 çiftçilerimizle diyalog ve ilişki içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye gayret ettik. 2019 yılında da tarlada, bağda, bahçede, Ahırda, Ağılda, merada ve yaylada, kısacası, nerede bir çiftçimiz varsa oraya çiftçimizin ayağına kadar giderek, Tohumun toprakla buluştuğu andan itibaren, hasat yapılıncaya kadar, hatta üretilecek olan ürünlerin pazarlamasına kadar, çiftçimizin yanında olacağız. 
Çiftçilerimizle el ele vererek birlikte üreteceğiz. Üretim aşamasından başlayarak, çiftlikten sofraya kadar, kimyasal ve biyolojik riskleri taşımayan güvenli gıdaların, tüketicilerimize ulaşmasını sağlamaya gayret göstereceğiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle, 2019 yılının; çok bereket, çiftçilerimizin çok kazanabildiği, Tüketicilerimizin hijyen şartlarda üretilen gıdaları tüketebildiği, yeterli gıdaya ulaşabildiği ve sağlıklı beslenebildiği bir yıl olmasını diliyorum” dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BÖLGESEL Haberleri

YUKARI