Bugun...


IĞDIR ÜNİVERSİTESİNİN DOKTORA PROGRAMI 8 OLDU
Tarih: 26-01-2019 09:10:40 Güncelleme: 26-01-2019 09:17:40 + -


IĞDIR ÜNİVERSİTESİNİN DOKTORA PROGRAMI 8 OLDU

facebook-paylas
Tarih: 26-01-2019 09:10

IĞDIR ÜNİVERSİTESİNİN DOKTORA PROGRAMI 8 OLDU

Iğdır Üniversitesi, kaliteli ve ileri düzeyde eğitim fırsatı sunan lisansüstü programlarla bölgede bir ilki gerçekleştirmeye devam ediyor. Son olarak Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde İnşaat Mühendisliği Doktora Programının açılmasına yönelik teklifi değerlendiren Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 16.01.2019 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında İnşaat Mühendisliği Doktora Programının açılmasını uygun gördü.
YÖK tarafından açılması uygun görülen İnşaat Mühendisliği Doktora Programıyla birlikte Üniversitemizdeki doktora programlarının sayısında bir artış yaşandığını belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma; Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 6, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde ise 2 doktora programının bulunduğunu ve toplamda 8 doktora programına ulaştıklarını kaydetti.
Nitelikli eğitim anlayışıyla yüksek lisans ve doktora programlarını açmaya devam edeceklerini ifade eden Rektör Alma; “Iğdır Üniversitesi olarak eğitimdeki kalitenin arttırılması için lisansüstü programların sayısının artması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
“İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAMIYLA ANALİTİK DÜŞÜNEBİLEN BİLİM İNSANLARI YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”
Temel bir bilim dalı olmasının yanı sıra, İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından sunulan Doktora (Ph.D.) programıyla lisansüstü öğrencilere İnşaat Mühendisliği'nin ilgili alanlarında kaliteli ve ileri düzeyde eğitim fırsatı sunmak istediklerini belirten Rektör Alma; “Üniversite olarak gençlerimizi, analitik düşünebilen bilim insanları olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz.
 İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından sunulan lisansüstü dersler öğrencileri; Geoteknik Mühendisliği, Hidrolik Mühendisliği, Ulaşım Mühendisliği, Yapı Malzemeleri, Yapı Mühendisliği, Yapım Teknolojisi ve Yönetimi gibi alanlarda uzmanlaştıracak konuları kapsıyor. Buradan mezun olacak öğrencilerimiz üniversitelerde, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilebilecek donanıma sahip olacaklar” şeklinde konuştu. 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI