Bugun...


IĞDIR ÜNİVERSİTESİNDE “CEMRE HAFTASI” TÖRENLE KUTLANDI
Tarih: 04-03-2019 11:59:22 Güncelleme: 04-03-2019 12:03:22 + -


IĞDIR ÜNİVERSİTESİNDE “CEMRE HAFTASI” TÖRENLE KUTLANDI

facebook-paylas
Tarih: 04-03-2019 11:59

IĞDIR ÜNİVERSİTESİNDE “CEMRE HAFTASI” TÖRENLE KUTLANDI

Cemre Haftası ve Tarım Öğretiminin 173. Yıl Dönümü Iğdır Üniversitesinde törenle kutlandı.
Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Mediko Sosyal Binası 8 Eylül Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene; Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sulhattin Yaşar, Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı ve Bitki Islahçıları Alt Birliği Başkanı Dr. Vehbi Eser, Iğdır Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Kanyar, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, açılış konuşmalarıyla devam etti.
Prof. Dr. Yaşar: 'İhtisas Üniversitesi Olma Yolunda Ziraat Fakültesi Önemli Roller Üstlenmektedir'
Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sulhattin Yaşar konuşmasında, bölgesel kalkınmada ihtisas üniversitesi olarak Iğdır Üniversitesi'nin insanı merkezi aldığını, yerel gelişimi ve kalkınmayı, buna bağlı olarak bölgesel ve ülkesel kalkınma misyonuna sahip olduğunu vurguladı. 
Üniversitemizin akademik çalışmalarından, sahip olduğu olanaklardan, labaratuvar alt yapılarından ve Ar-Ge çalışmalarından da bahseden Prof. Yaşar, Iğdır ve çevresinin büyük bir potansiyeli olduğunu, yapmış oldukları SWOT analizi çalışmasıyla ortaya koyduklarını belirtti. Bölgenin bitkisel ve hayvansal üretimde güçlü olduğunu ve bu konularda çalışmaların arttığına dikkat çekti.
Dr. Eser: 'Tohumculuk Sektörünün Ve Yerli Tohumların Önemi Giderek Artıyor'
Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sulhattin Yaşar'ın konuşmasının ardından Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı ve Bitki Islahçıları Alt Birliği Başkanı Dr. Vehbi Eser konuşma yaptı.
Dr. Eser konuşmasında; 'Hayat tohumla başlar onun için tohum önemli' diyerek dünyada ve Türkiye'de tohumculuk sektörünün önemli bir yeri olduğunu ve Türkiye'deki tohumculuk sektörü ve yerli tohumlar hakkında durum değerlendirmesi yaptı. Tohumculuğun geleceğinde beklenen durumların teknolojiye erişimin zorlaşması, genetik kaynaklara ulaşımın uluslararası antlaşmalarla kolaylaştırılması ve ticarette özellikle ziraai konularda tekelleşmelerin artmasına dikkat çekti. 
Bölgede tohumculuk yapacak şirket sayısının arttırılması gerekliliğine vurgu yapan Dr. Eser, konuşmasını 'Toprak ol bağrında gül bitsin' sözleriyle bitirdi.
Prof. Dr. Çelebi 'Ziraat Fakültemiz Alanında Uzman Ekibiyle İlimiz Üreticilerinin Hizmetindedir'
Dr. Vehbi Eser'in konuşmasının ardından Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi de bir konuşma yaptı.
Prof. Dr. Çelebi 'Tarım, insanlık tarihi ile başlayan en eski ve ilk mesleklerden birisidir. İnsanın temel ihtiyaçlarından olan biyolojik gereksinimlerini karşılayan ve olmazsa olmaz olan bir faaliyet dizinidir.
Bu yönüyle diğer sektörlerden önemli ölçüde farklılık göstermektedir' diyerek Iğdır'da daha önce yetiştirilmeyen birçok tarımsal ürünü yetiştirdiklerini kaydetti. Gilaboru, gojiberi, kinoa, amaranth, türüf mantarı, kayın mantarı, ölümsüzlük-reishi mantarı gibi ürünleri yetiştirdiklerini belirten Prof. Dr. Çelebi, bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesi için Iğdır Üniversitesi olarak çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. Etkinlik, protokol konuşmalarının ardından meslekte 25'inci ve 30'uncu yıllarını tamamlayan hocalara teşekkür belgelerinin verilmesi ve bölüm tanıtım stantlarının ziyaret edilmesiyle son buldu.





FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YUKARI