Bugun...


ERZURUM'DA DÜZENLENEN ÖĞRENCİ BULUŞMASINA REKTÖR YARDIMCISI ÇELEBİ’DE KATILDI
Tarih: 24-05-2019 08:33:16 Güncelleme: 24-05-2019 08:41:16 + -


ERZURUM'DA DÜZENLENEN ÖĞRENCİ BULUŞMASINA REKTÖR YARDIMCISI ÇELEBİ’DE KATILDI

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2019 08:33

ERZURUM'DA DÜZENLENEN ÖĞRENCİ BULUŞMASINA REKTÖR YARDIMCISI ÇELEBİ’DE KATILDI

Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, bursiyer öğrencilerle birlikte Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde Erzurum'da düzenlenen "YÖK 100/2000 Öğrenci Buluşmalarının üçüncüsüne katıldı.
Düzenlenen Programa; YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın yanı sıra Atatürk, Artvin Çoruh, Erzurum Teknik, Fırat, Iğdır, Karadeniz Teknik, Recep Tayyip Erdoğan ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitelerinde "YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı" kapsamında eğitim gören yaklaşık 300 bursiyer öğrenci ve bu Üniversitelerin rektörleri katıldı.
Ayrıca Anadolu, Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Erzincan Binali Yıldırım, Gümüşhane, Kafkas, Munzur ve Muş Alparslan, Trabzon Üniversitelerinin rektörleri de toplantıda hazır bulundu.
Toplantının açılışında konuşan Prof. Dr. Naci Gündoğan, bütün dünyada ve Avrupa'da doktoralı insan kaynağının giderek arttığına işaret etti.
Ülkemizde yükseköğretim kurumu sayısının 206, öğrenci sayısının 7 milyon 737 bine ulaştığını kaydederek, YÖK olarak bu sayısal büyümeye "nitelik", "keyfiyet" ve "kalite"nin de eşlik etmesi gerektiğini ifade etti. Gündoğan, Çin'de 1000 kişiye 2,2; Amerika'da 1000 kişiye 1,7; Avrupa Birliği ülkelerinde 1000 kişiye 1,5 doktoralı kişi düşerken Türkiye'de bu oranın 1000 kişiye 0,4 olduğunu aktararak, "Kalkınmış ülkeler arasındaki sıralamamızı yükseltebilmemiz için doktoralı insan kaynağımızı da arttırmamız şart. 100/2000 projesi de bu fikirle ortaya çıktı” diyerek sözlerine şöyle devam etti: "100/2000 projesini biz bir Türkiye projesi, bir prestij projesi olarak görmekteyiz. Devletimizin 2023 için çizdiği vizyonda net kalkınma değerini kendi beyin gücüne dayanarak artırabilen bir Türkiye hedefleniyor. Çin, Japonya ve Kore'de doktoraya, araştırmaya ve inovasyona değer veren çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Gündoğan, "Yükseköğretim Kurulu adına politikalar yürütmekte olan sizler ve ben konunun ciddi sahibi olmalıyız" dedi.
100/2000 YÖK Doktora Burs Programı ile burs verilen alt alanların "temel bilimler ve mühendislik", "sağlık", "sosyal bilimler" ile "mimarlık ve tasarım"dan oluşan 4 ana başlık altında kurgulandığına dikkati çeken Gündoğan, bu üst alanlar altında 100 alt alanın oluşturulduğunu söyledi. Şu an itibariyle bu proje kapsamında bursiyer sayısı 3,700 olduğunu belirten Gündoğan, bu yıl itibarıyla “bu sayıyı 4 bine çıkarmak hedefimizdir.”
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da konuşmasında YÖK 100/2000 Projesi'ni büyük bir heyecanla karşıladıklarını ve tüm imkanlarla desteklediklerini ifade etti. Atatürk Üniversitesi olarak inovatif doktora programları için laboratuvar alt yapılarının geliştirilmelerine, akredite laboratuvar sayılarının çoğaltılmasına ve araştırma grupları arasındaki iş birliğinin artırılmasına özel önem verdiklerini anlatan Çomaklı, doktora yapan öğrencilerle yakından ilgilendiklerini söyledi.
Toplantıda, sağlıktan mühendisliğe çeşitli alanlarda doktora yapan öğrencilerden bazıları, akademik çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. Toplantı, hatıra fotoğrafları çekiminden sonra son buldu.





FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YUKARI