![]() |
Tweet |
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kılıç'ı makamında ağırladı.
Söz konusu ziyarette, üniversite-belediye iş birliğinin geliştirilmesi kapsamında neler yapılabileceği üzerine fikir alışverişinde bulunulurken bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak projeler de masaya yatırıldı.
Görüşmeye ilişkin bir değerlendirmede bulunan Rektör Alma, Iğdır Üniversitesinin şehir ve bölge ile bütünleşerek iş dünyası, kurum, kuruluş ve diğer paydaşlarla iş birliği yapması ve ilişkilerini geliştirmesi hususunda büyük bir vizyona sahip olduğunun altını çizdi.
Rektör Alma ayrıca Iğdır Üniversitesinin ve şehrimizin menfaatlerine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü ve bu amaç doğrultusunda birçok paydaş ile ilişkiler kurulduğunu anımsattı.
Başkan Yardımcısı Kılıç ise bölgesel hedefler doğrultusunda Iğdır Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve bu projelerde bilimin ışığından faydalanılmasının önemli olduğunu vurguladı.
Ziyaret, Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü'nün gezilmesiyle devam etti.
Rektör Alma, Misafirine Iğdır ÜniversitesiniGezdirdi
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, üniversite-belediye iş birliğinin geliştirilmesi adına gerçekleştirilen görüşmenin ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kılıç'a Üniversitemizi gezdirdi.
Gezi programı kapsamında Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü bünyesinde yer alan Araştırma Laboratuvarı Araştırma ve Uygulama Merkezi (ALUM), atölyeler, hayvan hastanesi ve seyir tepesi ziyaret edildi.
Gezi sırasında Iğdır Üniversitesinde yürütülen çalışmalar hakkında konuğuna bilgi veren Rektör Alma, nazik ziyaretleri için de kendilerine teşekkür etti.
Aralık Kaymakamlığı Ziyaret Edildi
Rektör Alma, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kılıç ile birlikte Aralık Kaymakamlığını da ziyaret ederek Kaymakam Fatih Özcan ile bir görüme gerçekleştirdi.
Ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabit Erşahin ile Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş da yer aldı.
Burada yapılan görüşmede, Iğdır Üniversitesinin Aralık ilçesinde gerçekleştirdiği “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanındaki çalışmalar masaya yatırıldı.
Ziyaretin ardından Iğdır Üniversitesinin çalışmaları hakkında genel bir değerlendirmede bulunan Rektör Alma, şu ifadeleri kullandı:
“Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcımız Ahmet Kılıç ilimize bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret vesilesiyle bölgesel kalkınma odaklı çalışmalar üzerine bir değerlendirmelerde bulunduk ve bu yöndeki çalışmalarımızı yerinde inceledik. Iğdır Üniversitesi olarak her zaman ilimizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla ilimizdeki ve bölgemizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla iletişim halindeyiz. Bu kapsamda Üniversitemizi ziyaret eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kılıç'a ziyareti için, Aralık Kaymakamı Fatih Özcan'a ise nazik misafirperverliği için teşekkür ederim.”
Ziyaret, başarı dilekleri ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.