Bugun...



TARIM ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDEN KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

TARIM ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDEN KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

facebook-paylas
Güncelleme: 04-02-2020 10:24:06 Tarih: 04-02-2020 10:19

TARIM ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDEN KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

31.01.2020 tarihinde sosyal medya aracılığıyla veya basında çıkan haberlere ilişkin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.
Aralık ilçesinde 24.01.2020 tarihinde alınan ihbar sonucu gerekli, çalışmalar yapılmış, numuneler alınmış ve ilgili labratuvara gönderilmiştir. 27.01.2020 tarihinde Labratuvar sonucu pozitif gelen vaka ile ilgili gerekli aşılama çalışmasına başlanmış ve Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon kararı alınarak 10 km yarıçaplı alanda bulunan yerleşim birimlerinde karatina tedbirleri alınmıştır. Aralık ilçemize destek amaçlı 5 Veteriner Hekim görevlendirilmesi yapılarak söz konusu alanda tüm aşılama çalışmaları tamamlanmıştır.
İdda edildiğinin aksine Aralık ilçesinde Sığır Çiçek Hatalığı ile alakalı herhangi bir mihrak bulunmamaktadır ve bu hastalığa ilişkin herhangi bir karantına yoktur.
Valiliğin bilgisi dahilinde 13.01.2020 tarihinde Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu Kararı ile ilimiz merkezinde görülen Zoonoz Olmayan (Hayvandan İnsana Bulaşmayan) Şap Hastalığı nedeniyle 10 km yarıçaplı tüm yerleşim birimlerinde karantina tedbirleri uygulanmış ve bu kapsamda tüm aşılama çalışmaları eksiksiz bir biçimde tamamlanmıştır. Söz konusu alan Veteriner Hekimlerce gözlemlenmekte, hastalığın ortadan kalktığı müşahede edildiği anda Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu Kararı ile karantina tedbirleri kaldırılacak ve Hayvan Pazarı tekrar faal hale getirilecektir. Ayrıca bu dönemde Hastalıkların yayılma riski olan Hayvan Pazarında Iğdır Belediyesi Başkalığı ile iş birliği içerisinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılmıştır. İddaa edildiğinin aksine söz konusu karantina bölgesinden başka bir bölgeye kesim amacı dışında herhangi bir hayvan hareketi bulunmamaktadır.
İlimiz merkezinde bulunan 2 adet ruhsatlı Kesimhane bulunmakta ve yapılan tüm kesimler Veteriner Hekimler tarafından denetlenmekte, sağlıklı olan karkaslar özel mühür ile mühürlenmekte, yapılan kesimler İl Müdürlüğümüzce (kamera kayıtları ile) izlenilebilinmektedir. Ayrıca ilimizde bulunan kasaplar Gıda güvenliği açısından düzenli bir şekilde denetlenmektedir.
5996 sayılı VETERİNER HİZMETLERİ, BİTKİ SAĞLIĞI, GIDA VE YEM KANUNU çerçevesinde İl Müdürlüğümüz hem hayvan hastalıkları ile mücedele hemde insan sağlığı ve gıda güvenliği kapsamında görevlerini kesintisiz devam ettirmektedir. Yapılan bu çalşımalar yıl içerisinde rutin olarak devam ettirilen çalışmalar olup, vatandaşlarımızın herhangi bir endişe duymamaları hususunu; Kamuoyunun bilgisine sunarız.






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

web sitemizi nasıl bulduz?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI