![]() |
Tweet |
Iğdır Devlet Hastanesi'nde kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahalesinde hayati önem taşıyan Koroner Anjiyografi ünitesinin olmayışı nedeniyle her yıl birçok hasta çevre illere sevk ediliyor.
İlimizin kanayan yarası olan Koroner Anjiyografi ünitesinin olmaması yüzünden Kars, Ağrı, Van ve Erzurum’a sevk edilen hastalar bu yolda hayatlarını kaybediyorlar.
IĞDIR’IN İÇİN BÜYÜK EKSİKLİK
Bu sevkler yüzünden yollarda perişan olan Iğdırlı vatandaşlar; ‘Üç ülkeye sınır bir şehrin Devlet Hastanesinde bu tarz hayati bir ünitenin olmayışı ilimiz için büyük bir eksiklik. Iğdır’a en yakın anjiyo merkezinin en az iki saat mesafede olan Kars veya Ağrı olduğunu belirten vatandaşlar çoğu hastamız daha sevk edildiği hastaneye varmadan hayatını kaybediyor. Çoğu zaman ise iki saat gibi bir sürede kalp düzenli çalışmadığı için diğer organlar büyük bir hasar görüyor. Anjiyo ünitesi Iğdır Devlet Hastanesi için EN TEMEL ihtiyaçlardan biridir. Iğdırlıların Anjiyo yolunda çok canı yandı çok ağır bedeller ödedi artık yetkililer bu kanayan yaramıza el atılmadır’ şeklinde konuştular.
En son anjiyo yolunda hayatını kaybeden Cafer POLAT’a Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz
Iğdır Yaşar Gazetesi