Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakki Alma ve Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Tuzluca Tuz Mağaralarında inşa edilen Tuz Terapi Uygulama ve Araştırma Merkezinin 2. etap projesi imzaları için Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İbrahim Taşdemir'e ziyarette bulundu.
Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) destek verdiği 2. etap projesinin kabulü esnasında SERKA dönem başkanlığı görevini yürüten Iğdır Valisi Sayın Hüseyin Engin Sarıibrahim'in destekleri ve Iğdır İl Özel İdaresi ve Tuzluca Köylere Hizmet Götürme Birliği ortaklığıyla gerçekleşen proje kapsamında, tuz terapi odalarının altyapı çalışmaları ve mağara girişlerinin kazı dolgu işlemleri tamamlandı; tuz terapi odalarının görsel konsept çalışmaları ise devam ediyor.
SERKA'nın Kars'ta yer alan genel merkezine yapılan ziyaret kapsamında ayrıca Avrupa Birliği Projeleri ve Iğdır'ın hava kalitesinin arttırılması üzerine istişarede bulunuldu. Avrupa Birliği iklim uyum çerçevesi çağrısına Iğdır ilinin hava kalitesinin karbon yakalama yöntemiyle arttırılması ve projenin detayları görüşülerek gelecek çalışmalar için öngörülebilir olan hava sirkülasyon kulesi ve türbinleri tartışıldı.
Yapılan ziyaretin sonunda Iğdır ili Tuzluca ilçesinde bulunan Tuz Mağaraları ikinci etap çalışması için protokol imzalandı ve ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.