![]() |
Tweet |
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin edip görevi devraldıktan hemen sonra geleneği bozmayarak ilk ziyaretini Azerbaycan'a hemen ardından da KKTC'ne gitti.
Başkan Erdoğan'ın gezisine katılan ve aynı uçakla Azerbaycan'a giden 27. Dönem İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım'ın da yer aldığı öğrenildi.
3. Dönemdir Milletvekilliği yapan Şamil Ayrım'ın Azerbaycan ziyaretinde yer alması, Türkiye'de bulunan Azerbaycan Türkleri tarafından memnuniyetle karşılandı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 'gardaşım' dediği Başkan Erdoğan'ın yanında, Azerbaycan tarafından çok iyi tanınan ve sevilen Milletvekili Şamil Ayrım'ın da yer alması memnuniyet verici olarak karşılandı.
Ağırbaşlı duruşu, devlet terbiyesi ile Milletvekili olmadığı dönemlerde bile toplumun tüm kesimi tarafından sevilip sayılan, ilgi alaka gösterilen Şamil Ayrım'ın görev yapacağı süre içerisinde, İstanbul Milletvekili olmasına rağmen Iğdır'la ilgili yoğun mesai harcayacağı kaçınılmaz bir gerçektir.
Aynı zaman da Iğdır-Azerbaycan arasında da mesai harcayacağı bilinmektedir.
Gelenekleri bozmayarak Başbakan, Cumhurbaşkanı, seçildiğinde ilk olarak Azerbaycan'a, ardından da Kıbrıs'a giden devlet büyükleri, yine geleneği bozulmadı ve Cumhur Başkanı Erdoğan Türkiye'nin ilk Başkan'ı olarak Azerbaycan'a, ardından da Kıbrıs'a gitti.