Bugun...



ZİYA ZAKİR ACAR'IN “HER YÖNÜYLE IĞDIR” KİTABININ III. BASKISI ÇIKTI

ZİYA ZAKİR ACAR'IN “HER YÖNÜYLE IĞDIR” KİTABININ III. BASKISI ÇIKTI

facebook-paylas
Güncelleme: 16-07-2018 08:39:19 Tarih: 16-07-2018 08:26

ZİYA ZAKİR ACAR'IN “HER YÖNÜYLE IĞDIR” KİTABININ III. BASKISI ÇIKTI

Iğdırlı Ziya Zakir Acar'ın "Her Yönüyle Iğdır" isimli Genişlendirilmiş III. Baskı kitabı çıktı.
Ziya Zakir Acar kitabın ön sözünde birkaç cümle ile şunlara değinmiş; “Iğdır, Ağrı Dağları ve Aras Vadisi arasına yayılmış bir Kent! Sakinleşmiş ve durulmuş sakin mizaçlı iki kardeş Ağrı Dağı! 
Yemyeşil bir coğrafya, Türkiye'nin en yüksek Dağı, Cennetten doğduğu rivayet edilen bir nehir Aras;  irili ufaklı dereler, çaylar, sisli sarp dağlar, bunların arasına serpilmiş tarihi dokular ve Iğdır!  Bir parça huzur ve nefis gün gün doğumları ve gün batımlarını arayanlar için bir Kent! Hafif esen rüzgârda Ağrı doruklarından kokusu ciğerlerine işlediği dağ çiçekleri, Hazar'a doğru mavi yolculuk geleneğinin başladığı Aras! Serhat beldesi olan Iğdır, Anadolu'da Müslüman Türkiye'nin temellerinin on asır önce Sultan Alparslan'ın uğurlu eliyle aldığı topraklardır Iğdır. 
İnsanda milli tarih duygusu gelişip de mazinin karanlıklarındaki varlıkları görme kudreti arttıkça; üzerine bugün sere-serpe yaşadığımız bu mübarek toprakların yüzyıllar boyunca atalarımızın kanıyla yoğrula yoğrula nasıl vatan olduğunu kavraması ve milli dost ile düşmana gönül gözüyle bakması da o nikbette kuvvetleniyor. İşte bu milli terbiye ve duyguyu gençlerimizde geliştirmek için her türlü imkânımı kullanarak aktarmayı bir görev bildim” dedi.
Iğdır ile ilgili her türlü bilgi ve belge bu kitapta mevcuttur. Iğdır Adının Kaynağı, Iğdır Tarihi, Sınır Komşular ve yapılan antlaşmalar, Iğdır merkez ve ilçeleri ile köylerinin tek tek kuruluşu ve şu anda kimlerin yaşadıkları, nereden geldikleri, hangi boya mensup oldukları, Ağrı Dağı ve diğer dağlar, Aras Nehri ve diğer su kaynakları, göller, el sanatları, Tarihi eserler, Koç Başlı Mezar Taşları, Tarihi Köprüler, Anıt Mezarlar, Şehitlikler, Iğdır'da İstiklal Madalya Sahipleri, Sarıkamış, Kore, Kıbrıs Gazileri, Halk Kültürü (Doğumdan Ölüme kadar) Türk Halk Oyunları, Halk Türküleri, Masallar, Yemekler, Nevruz Bayramı, Muharremlik Ayı, Iğdır'ın Kuşları, Iğdır'ın Florası ana başlıklar altında yayına alındı.
 Anadolu'da yatan aziz şehitlerimizin en büyük meşhedi sayılan bu kutlu şehrimizle çevresinin milli tarihimizdeki hususiyetlerini “Her Yönüyle Iğdır” ismini taşıyan kitabımda ana çizgileri ile belirmeye çalıştığını yazmış.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

web sitemizi nasıl bulduz?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI