Bugun...



STK'LAR 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLADI

STK'LAR 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLADI

facebook-paylas
Güncelleme: 03-05-2019 09:14:14 Tarih: 03-05-2019 09:06

STK'LAR 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLADI

Iğdır'da 1 Mayıs Uluslararası Mücadele, Emek ve Dayanışma gününde Memur-Sen ve Hak-İş'e bağlı sendikalar ile Milli İrade Platformu 1 Mayıs Bayramını kutladı. Katılımcılara karanfil dağıtılarak ikramlarda bulunuldu. 
Memur-Sen adına Basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan Çiğdem okudu. Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan Çiğdem, Şanlıurfa'ya 1 Mayıs kutlamaları için gelmekte olan emekçi kardeşlerimizden kaza sonucu 5 arkadaşımız hayatını kaybetti.13'de yaralımız var. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz” dedi. Erkan Çiğdem yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“Büyük rüyalarla geçmişse ömür 
Hiç yanmam ölümün her çeşidine 
Umut bir tohumsa kefen zarında 
Gün olur fışkırır bir orman olur”  
Emeğin coşkusunu yaşayan siz değerli dava arkadaşlarımı selamlıyorum. Bugün Şanlıurfa'da düzenlenen 1 Mayıs Kutlamalarına katılmak için Kahramanmaraş'tan yola çıkan  HAK-İŞ'e bağlı işçi sendikamızın aracı kaza yaparak 5 dava arkadaşımız vefat etmiştir, 14 kardeşimizde yaralanmıştır. Hakka yürüyen kardeşlerimize rabbimden rahmet, yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum. 
1 Mayıs Birlik, Kardeşlik ve Mücadele Bayramında emek, barış, adalet için alanları dolduran, Çağın erdemlileri olarak zorbalara adalet ve özgürlük mesajı veren, Emeğin değerini, kapitalist zorbalara haykıran, İnsanlığın umudu; cesaretin, direnişin, alın terinin temsilcilerini selamlıyorum. Emeğin dayanışma bayramında Iğdır'dan, Urfa'yı, İstanbul'u, Samsun'u, Kocaeli'yi ve emeğin bütün coşkulu meydanlarını selamlıyorum. HAK-İŞ'le omuz omuza vererek, emeğin soylu direnişini haykırmak, kaos üreten küresel kapitalizme karşı sesimizi yükseltmek ve adil bir dünya mümkündür sözünü deklare etmek için alanlardayız.
Dünya beşten, Emek Sermayeden büyüktür demek için alanlardayız.
“İŞTE IĞDIR İŞTE 1 MAYIS”
İnsan onurunu, özgürlüğünü savunduğu aziz topraklardan bütün insanlık adına hürriyet bayrağını yükseltmek için bir aradayız. Egemenlerin köhnemiş teorilerine karşı, “üretimin öznesi emek, insanın ihyası ve inşasıdır” sözünü yükseltmek için buradayız. Bizler, akıl ve alın terini aziz bilen emek örgütleri olarak; evet, “emeğin merkeze alındığı adil bir dünya mümkündür” diye haykırıyoruz. Bizler, kaos ve savaş stratejilerine karşı, üretimin öznesi emeğin sözünü yükselterek, bütün insanlığın özgürlüğünü ve barışını savunuyoruz. İnsanlık özgürlükle kucaklaşana kadar susmayacağız. 
Dünya barış ve huzura kavuşana kadar durmayacağız. Çünkü biz insanlığız. Çünkü biz, insanı insan yapan emeğin savunucularıyız. Yılmayacağız, usanmayacağız, ötekisi olmayan 'adil bir dünya' kurulana kadar çalışacağız. Akıl ve alın teriyle dünyayı yeniden inşa eden aziz kardeşlerim. “Türkümüz dünyayı kardeş bilenedir, Gökleri insanlığın ortak tarlası” dizeleriyle  bütün insanlığa seslenen anlayışı sendikacılıkla eyleme döken  şair ve mütefekkir Mehmet Akif İnan'ın kurduğu sendikanın mensuplarıyız. Başta İslam dünyası olmak üzere dünyanın birçok yerinden emperyalizmin oluşturduğu çok yönlü stratejiler bir bir devreye sokularak insanlık yok ediliyor, insanlar yerlerinden yurtlarından sürülüyor. Başta Afganistan, Irak, Yemen, Miyanmar, Suriye ve Doğu Türkistan olmak üzere ümmet coğrafyası emperyalizmin ürettiği stratejilerin sıcak noktaları. 
Sınırımızın güneyinde Suriye'de son 10 yılda yaşananlar,  her ne kadar iç çatışma dense de, kapitalist emperyalistlerin stratejilerinin bir sonucu. Bakınız, şimdi İran'a yönelik bir strateji devreye sokuldu. 10 bin kilometre öteden bir karar alınıyor ve  bölge ülkelerinin buna uyması isteniyor. Ve deniyor ki, 'ya bendensin ya da düşmanımsın...' 
Görüyor musunuz oyunu... Kapitalizmin metropol ülkelerinde pişirilen bu stratejilere karşı omuz omuza saf tutmak zorundayız. Savaşı, şiddeti üreten sistemin gerçek yüzünü ortaya koyacak bir veri paylaşmak istiyorum sizinle: Bugün, 26 kişinin serveti dünya nüfusunun en fakirini oluşturan 3.8 milyar kişi yani dünyanın yarısının servetine eşit. Öte yandan 2018 yılında en zenginler servetlerini günde 2.5 milyar dolar arttırdı.  Soylu emek mücadelesinin yiğitleri.1 Mayıs, kirli dünya düzenine isyan günüdür. 1 Mayıs, emeğin gerçek gündeminin ve emeğin merkeze alındığı tartışma ve adil bir dünya için çağrı yapılacağı bir gündür. Yoksa soğuk savaş döneminde şekillenmiş ve her neresinden bakarsanız bakın bugünkü dünya düzenini yaşatan Vandalların emeği istismar ettiği söylemlerin günü değildir. Maalesef ülkemizde yıllardır 1 Mayıs şiddetle yan yana anılır olmuştur. Bunun en büyük sebebi sendikayı soğuk savaş artığı ideolojilerine kılıf olarak kullananlardır. Biz emek diyoruz, hizmet diyoruz. Biz, kamu görevlisiyle, işçisiyle emekçinin haklarının geliştirildiği hukukunun korunduğu örgütlü güç olan sendikayı, yerli yerine koyuyoruz. Sermaye karşıtıyız diyerek sermayeye hizmet etmemiş olmuyorsunuz. Biz karşıt değil, sesini ve sözünü yükselten, yani karşı çıktığımız sisteme, politikalara karşı öneri de sunan bir emek örgütüyüz. 
Biz yansın yıkılsın demiyoruz, biz insan diyoruz, emek diyoruz, hak ve özgürlük diyoruz. 
Bizler sadece kahrolsun deyip kenara çekilmiyoruz, cari sistemi eleştirmekle birlikte sistem içinde de olsa emeğin ve emekçinin haklarının genişletilmesi için çalışıyoruz. Bizim farkımız bu. Çünkü bugünü yarının dünyası için yanılırsınız, yarını da kuramazsınız. Biz yarını kurmak için bugünün sorunlarının üzerine ciddiyetle ve samimiyetle eğiliyoruz. 
Değerli dostlar 
Biz sendikal mücadelenin seyrini değiştiren bir örgütüz. Biz, sendikacılığı insan için, emek için, ekmek için, daha insanca yaşamak, refahı hakça paylaşmak, insanlığın felahına katkı sunmak için yapıyoruz. İdeolojinin esiri olarak değil, kadim medeniyetin “insanı yaşat” çağrısının gereği olarak sendikal soylu mücadelemizi yürütüyoruz.
KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN BAZI TALEPLERİMİZİ BURADAN HAYKIRMAK İSTİYORUM
3600 ek gösterge... 
  3600 ek göstergeyle ilgili Cumhurbaşkanımız tarafından ortaya konan vaadi hem destekliyor hem de yetersiz buluyoruz. 
  Bazı meslek gruplarının hiç olmaması, bazılarının ise sınırlı sayıda olmasının anlamsız olduğu gibi adaletsiz olarak da görüyoruz. 
Ek gösterge konusunda kapsam genişlemeli ve 3600'ün kapsamı bir an önce netleşmeli, 
 Diğer unvan ve kadrolarda görev yapanlar da ek gösterge düzenlemesine dahil edilmeli. 
  Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılarak GİH sınıfına alınmalı ve ek gösterge kapsamına dahil edilmeli. Değerli dostlar; Sözleşmeli personel istihdamı da, sözleşmeli personele yaşatılan ailesi ve çocuklarından ayrı kalma dramı da Yeni Türkiye'ye yakışmıyor. Sözleşmeli personelin aynı işi yapan kadrolulardan daha düşük maaş alması da daha yüksek sosyal güvenlik primi ödemek zorunda kalması da ne Güçlü ne de Adil Türkiye, iradesine yakışmıyor. Sözleşmeli personel statüsü kaldırılarak bütün kamu görevlilerinin kadrolu olması sağlanmalı, anne- babalar çocuklarının ve eşlerinin yanına yollanmalı.Sözleşmeli personel ile kadrolu personel arasında hiçbir fark olmayacak diyenlere sesleniyoruz, bugün sözleşmeli personel ile kadrolu personel arasında tek bir benzerlik var o da yapılan iş ve verilen emektir. Kamuda adaletsizliğe, baskılara ve tehditlere son verilmesi için tek tip istihdam olmalı o da kadrolu istihdamdı
SÖZLEŞMELİ DEĞİL GÜVENCELİ KADROLU İSTİHDAM
Aziz dostlar, sevgili kardeşlerim bütün bunlara ek olarak; kamu görevlilerine ilişkin çözüm bekleyen konuları ve taleplerimizin bazılarını sizinle paylaşmak istiyorum.
  Kamu görevlilerinin bütçeden aldığı pay artmalı ve işe alımda haksızlıklara yol açan mülakat sistemi gözden geçirilmeli. 
  Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları tüm kurumlarda açılmalı. 
  Kamu görevlilerine, emeklilerde olduğu gibi Dini Bayram İkramiyesi verilmeli. 
  Harcırahlar, günün şartlarına göre belirlenmeli. 
 İzinler iş günü esasına göre verilmeli. 
Kamu personel sisteminde sıkıntı olan performans, rotasyon gibi uygulamalara son verilmeli. 
 Mazerete dayalı tayin talepleri öncelikli olarak değerlendirilmeli. İnsanlar eşi ile işi arasında tercihe zorlanmamalı. 
Devlet memurlarının siyaset ve grev hakları tanınmalı. Bu duygu ve düşüncelerle 
1 Mayıs Uluslararası Mücadele,  Emek ve Dayanışma Gününü enternasyonal marşlarla değil, kendi türkülerimizle, kızıl bayrakla değil al bayrağımızla kutlayan tüm emekçilere selam olsun. Adil bir dünyayı emekleriyle inşa eden ve hakları için mücadele eden tüm emekçilerin günü kutlu olsun. Bugün Burada bulunan Memur-Sen'e bağlı hizmet kollarının çok kıymetli yönetici ve üyelerine, Hak-İş'e bağlı İş kollarının yönetici ve üyelerine, Milli İrade Platformunun üyesi olan çok kıymetli Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanlarına ve üyelerine, şehrimizin güvenliğini ve huzurunu sağlamak için gece gündüz demeden çalışan ve burada güvenliğimizi sağlayan  güvenlik güçlerimize, Programımızı gerçekleştirmemiz için her türlü kolaylığı sağlayan ilimiz Valisi sayın Enver Ünlü'ye, Vali yardımcılarımıza ve basınımızın güzide temsilcilerine teşekkür ederek. Memur-Sen ve Hak-İş adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah'a emanet olun, kalın sağlıcakla diyorum” dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 38 33 2 3 92 26 102 +66
2 Fenerbahçe 38 31 1 6 99 31 99 +68
3 Trabzonspor 38 21 13 4 69 50 67 +19
4 Başakşehir FK 38 18 13 7 57 43 61 +14
5 Kasımpaşa 38 16 14 8 62 65 56 -3
6 Beşiktaş 38 16 14 8 52 47 56 +5
7 Sivasspor 38 14 12 12 47 54 54 -7
8 Alanyaspor 38 12 10 16 53 50 52 +3
9 Çaykur Rizespor 38 14 16 8 48 58 50 -10
10 Antalyaspor 38 12 13 13 44 49 49 -5
11 Gaziantep FK 38 12 18 8 50 57 44 -7
12 Adana Demirspor 38 10 14 14 54 61 44 -7
13 Samsunspor 38 11 17 10 42 52 43 -10
14 Kayserispor 38 11 15 12 44 57 42 -13
15 Hatayspor 38 9 15 14 45 52 41 -7
16 Konyaspor 38 9 15 14 40 53 41 -13
17 MKE Ankaragücü 38 8 14 16 46 52 40 -6
18 Fatih Karagümrük 38 10 18 10 49 52 40 -3
19 Pendikspor 38 9 19 10 42 73 37 -31
20 İstanbulspor 38 4 27 7 27 80 16 -53
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 34 24 7 3 77 31 75 +46
2 Göztepe 34 21 6 7 60 20 70 +40
3 Sakaryaspor 34 17 8 9 50 35 60 +15
4 Bodrumspor 34 15 7 12 43 22 57 +21
5 Çorum FK 34 16 10 8 55 36 56 +19
6 Kocaelispor 34 16 11 7 48 41 55 +7
7 Boluspor 34 15 11 8 33 35 53 -2
8 Gençlerbirliği 34 13 9 12 39 33 51 +6
9 Bandırmaspor 34 13 10 11 49 32 50 +17
10 Erzurumspor FK 34 12 11 11 30 34 44 -4
11 Ümraniyespor 34 12 15 7 40 47 43 -7
12 Manisa FK 34 9 12 13 40 40 40 0
13 Keçiörengücü 34 10 14 10 34 43 40 -9
14 Adanaspor 34 11 17 6 28 45 39 -17
15 Şanlıurfaspor 34 9 14 11 32 37 38 -5
16 Tuzlaspor 34 9 14 11 35 47 38 -12
17 Altay 34 5 25 4 16 76 10 -60
18 Giresunspor 34 2 28 4 16 71 7 -55
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 36 26 5 5 83 29 83 +54
2 Van Spor FK 36 24 6 6 63 37 75 +26
3 Bucaspor 1928 36 21 5 10 54 25 73 +29
4 1461 Trabzon FK 36 21 6 9 71 39 72 +32
5 Ankaraspor 36 15 8 13 45 35 58 +10
6 Yeni Mersin İdman Yurdu 36 16 10 10 50 36 58 +14
7 Beyoğlu Yeniçarşıspor 36 15 14 7 47 38 52 +9
8 Karacabey Belediye Spor 36 13 11 12 43 37 51 +6
9 Ankara Demirspor 36 15 16 5 43 46 50 -3
10 Diyarbekir Spor 36 12 15 9 39 41 45 -2
11 Kırklarelispor 36 11 14 11 33 41 44 -8
12 Altınordu 36 10 13 13 45 39 43 +6
13 Hes İlaç Afyonspor 36 10 14 12 25 38 42 -13
14 Serik Belediyespor 36 10 16 10 29 45 40 -16
15 Nazilli Belediyespor 36 11 16 9 38 57 39 -19
16 Zonguldak Kömürspor 36 11 17 8 41 57 38 -16
17 Kırşehir Futbol SK 36 5 23 8 38 76 23 -38
18 Bursaspor 36 6 22 8 28 64 23 -36
19 Adıyaman FK 36 4 25 7 28 63 19 -35
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 28 22 2 4 67 18 70 +49
2 Aliağa Futbol A.Ş. 28 19 0 9 60 18 66 +42
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 28 15 6 7 40 25 52 +15
4 52 Orduspor FK 28 14 7 7 40 28 49 +12
5 İnegöl Kafkas GK 28 13 7 8 37 30 47 +7
6 Edirnespor 28 13 10 5 45 28 44 +17
7 Mardin 1969 Spor 28 12 11 5 40 34 41 +6
8 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
9 Karabük İdmanyurdu Spor 28 10 13 5 27 44 35 -17
10 Artvin Hopaspor 28 9 12 7 33 29 34 +4
11 Talasgücü Belediyespor 28 10 14 4 34 45 34 -11
12 Kırıkkalegücü FK 28 8 15 5 31 42 29 -11
13 Gümüşhanespor 28 4 14 10 25 49 22 -24
14 Malatya Arguvanspor 28 3 21 4 21 57 13 -36
15 Tarsus İdman Yurdu 28 2 22 4 20 83 10 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 19/08/2024 Eyüpspor vs Bodrum FK
 19/08/2024 Hatayspor vs Kasımpaşa
 23/08/2024 Alanyaspor vs Göztepe
 24/08/2024 Sivasspor vs Eyüpspor
 24/08/2024 Bodrum FK vs Konyaspor
 25/08/2024 Kasımpaşa vs Adana Demirspor
 25/08/2024 Antalyaspor vs Hatayspor
 25/08/2024 Çaykur Rizespor vs Fenerbahçe
 30/08/2024 Fenerbahçe vs Alanyaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 19/08/2024 Amed SK vs İstanbulspor
 23/08/2024 Kocaelispor vs Erzurumspor FK
 24/08/2024 Iğdır FK vs Gençlerbirliği
 24/08/2024 Fatih Karagümrük vs Manisa FK
 24/08/2024 Boluspor vs Esenler Erokspor
 24/08/2024 MKE Ankaragücü vs Ümraniyespor
 25/08/2024 Bandırmaspor vs Çorum FK
 25/08/2024 Sakaryaspor vs Amed SK
 25/08/2024 Adanaspor vs Pendikspor
 25/08/2024 Yeni Malatyaspor vs Keçiörengücü
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 31/08/2024 Sarıyer vs Hes İlaç Afyonspor
 01/09/2024 Karaköprü Belediyespor vs Kırklarelispor
 01/09/2024 1461 Trabzon FK vs Isparta 32 Spor
 01/09/2024 İskenderunspor A.Ş. vs Tuzlaspor
 01/09/2024 Altınordu vs İnegölspor
 01/09/2024 Adana 01 Futbol Kulübü vs Kepezspor FAŞ
 01/09/2024 Altay vs 24Erzincanspor
 01/09/2024 Batman Petrolspor vs Sincan Belediyesi Ankaraspor
 01/09/2024 Fethiyespor vs GMG Kastamonuspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 07/09/2024 Artvin Hopaspor vs 23 Elazığ Futbol Kulübü
 07/09/2024 Muş 1984 Muşspor vs Kahramanmaraşspor
 07/09/2024 Düzcespor vs Bursaspor
 07/09/2024 Karşıyaka vs Kırşehir Futbol SK
 08/09/2024 Tokat Bld Plevnespor vs Belediye Kütahyaspor
 08/09/2024 Anadolu Üniversitesi vs Kuşadasıspor
 08/09/2024 Ergene Velimeşe vs Silifke Belediye Spor
 08/09/2024 Bornova 1877 vs Bulvarspor
resmi ilanlar

web sitemizi nasıl bulduz?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI