Bugun...



ÜNİVERSİTEDE 'MEDYA VE SÖYLEM' KONUŞULDU

ÜNİVERSİTEDE 'MEDYA VE SÖYLEM' KONUŞULDU

facebook-paylas
Güncelleme: 11-12-2019 08:55:43 Tarih: 11-12-2019 08:50

ÜNİVERSİTEDE 'MEDYA VE SÖYLEM' KONUŞULDU

Tuzluca Meslek Yüksekokulu Görsel işitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından ortaklaşa 'Medya ve Söylem' konulu panel ve 'Tarihsel Süreçte Kitle İletişim Araçlarının Dönüşüm Sergisi' düzenlendi.
Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Panel ve sergi açılışına; Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mubin Koyuncu, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Temiztürk, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Temel İletişim Bilimleri doktora öğrencisi Kaan Mert Öztürk, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Panelin açılış konuşmasını Öğr. Gör. Elif Taner yaptı. Taner, konuşmasında iletişim ve medya ile ilgili programların yapılmasının Üniversitemizin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
Öğr. Gör. Taner'in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş söz aldı. 

 
Demirtaş, konuşmasında medyanın tarihsel süreç içerisinde geçirdiği değişim ve dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Demirtaş'ın konuşmasının ardından 'Medya ve Söylem' paneline geçildi.
"Sosyal medya beraberinde etik sorunları getirdi"
Oturum başkanlığını Öğr. Gör. Elif Taner'in yaptığı panelde ilk olarak, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Temiztürk söz aldı. Temiztürk, 'Medya nereye gidiyor?' başlıklı konuşmasında geleneksel medyadan dijital medyaya geçiş süreçleri hakkında bilgiler vererek şu tespitlerde bulundu; “Geleneksel medya olarak da adlandırabileceğimiz konvansiyonel medyada haberler belirli bir editoryal süreçten geçirilerek yayınlanıyor. Ancak teknolojinin gelişmesi ile birlikte alternatif medya, haber ve birçok alanda aktör olmaya başladı. Sosyal medya ile birlikte zaman ve mekân kavramları dönüşüme uğradı. İnteraktif bir yapı ortaya çıktı. Bireyler çok rahat bir şekilde bir tepkiyi ortaya koyabiliyorlar. Ancak bu alternatif beraberinde etik sorunları ortaya çıkardı. Bundan dolayı medya iletilerine karşı daha bilinçli olmak için medya okuryazarı olmak önem arz ediyor.”
"Twitter haberciliği ile birlikte manipülatif bilgi arttı"
Prof. Dr. Temiztürk'ün konuşmasının ardından ise, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Temel İletişim Bilimleri doktora öğrencisi Kaan Mert Öztürk söz aldı. Öztürk konuşmasında 'twitter haberciliği' hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu ve şunları söyledi; “Bu habercilik eğilimi gerek bugün gerek ilerleyen yıllarda önemli bir haber platformu olmaya devam edecek. 
Geçmişte bunun birçok örneğine şahit olduk. Özellikle Reyhanlı olayları, Gezi Parkı, Arap Baharı gibi hadiselerde dünya ve Türkiye gündemini buradan takip etme şansımız oldu. Ancak bu bir alternatif olarak algılansa da manipülatif bir bilgi aktarımı söz konusu.”
Yapılan panel konuşmalarının ardından ise Öğr. Gör. Elif Taner 'Tarihsel Süreçte Kitle İletişim Araçlarının Dönüşüm Sergisi' hakkında bilgiler verdi. Taner konuşmasında, "Kitle iletişim araçları; haber ve bilgi verme amacı başta olmak üzere, eğitmek ve eğlendirmek gibi amaçlar taşıyan, belirli bir okuyucu kitlesine, belirli aralıklarla ya da sürekli olarak ulaşan araçlardır” dedi. Konuşmaların ardından ise, panelistlere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş tarafından plaket takdim edildi.
Plaket takdiminin ardından panele katılan panelistler, akademisyenler ve öğrenciler tarafından 'Tarihsel Süreçte Kitle İletişim Araçlarının Dönüşüm Sergisi' gezildi.






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

web sitemizi nasıl bulduz?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI