|
Tweet |
Iğdır Belediyesi zabıta ekiplerinin İrfan Caddesi üzerinde seyyar olarak yeşil sebze satan bir vatandaşa müdahalesi, kısa süreli bir gerginliğe ve vatandaş tepkisine neden oldu.
Olay, İrfan Caddesi’nde Metin adlı bir seyyar satıcının sergisine zabıta ekiplerinin müdahalesiyle başladı. Ekipler, Metin'in sebze sergisi olarak kullandığı araca el koymak üzere aracı zabıta aracına yükledi. Müdahale sırasında, araçtaki sebzelerin bir kısmı yere döküldü.
Sergici Metin, aracına el konulmasını engellemek amacıyla büyük çaba gösterdi. Zabıta aracına tutunarak metrelerce koşan Metin, tüm uğraşlarına rağmen aracını geri alamadı.
Olayı gören çevredeki vatandaşlar ise duruma tepki göstererek yere dökülen sebzeleri toplamaya çalıştı. Vatandaşlar, belediye ekiplerine hitaben:“Adamın arabasını alın ama sattığı ürünleri almasına izin verin,” diyerek müdahale şekline tepkilerini dile getirdi.
Zabıta ekiplerinin seyyar satıcı Metin'in sergi aracına el koyma işlemi, vatandaşların tepkileri eşliğinde sona erdi.