Bugun...


IĞDIR’A ‘MELİKŞAH KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’ KURULUYOR
Tarih: 10-09-2021 14:46:27 Güncelleme: 10-09-2021 18:49:27 + -


IĞDIR’A ‘MELİKŞAH KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’ KURULUYOR

facebook-paylas
Tarih: 10-09-2021 14:46

IĞDIR’A ‘MELİKŞAH KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’ KURULUYOR

Danışmanlığını Arge Danışmanlık Yeniş Çelikten’in yapmış olduğu Iğdır’a kurulması planlanan, Iğdır İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yürütülen,''Türk Dünyası Kültür, Bilim, Sanat, Eğitim Merkezi ve Açık Hava Müzesi'' projesinin görselleri hazırlandı.

Proje hakkında bilgi veren Yeniş Çelikten; “Proje içerisinde; Geçmişte kurulan 16 Türk devletinin ve günümüzdeki 7 Türk devletlerinin kültürel mirasını ve sanat eserlerini minyatür olarak sunulması ile Tarihi ve Kültürel Türk mirasının yeni nesillere eğlendirici ve öğretici bir şekilde ulaştırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında büyük Kültür Merkezi, günümüz 7 Türk devletlerini tanıtan Türk Mahallesi ve içeriğinde Iğdır mimarisine uygun ve asırlar boyunca ayakta kalabilecek şekilde granit taşlarla örülü dünyadaki Türk eserlerinin minyatürleri sergilenecektir. Bu proje ile birlikte Orta Asya ve Anadolu arasında bir köprü olan İlimiz sadece ülkemizin değil tüm Türk Devletlerin gözdesi olacaktır.

İlimize Hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Ayrıca projemizin çizimini yapan mimar Bumin Murat Karasu'ya teşekkürler” dedi.

 

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER IĞDIR Haberleri

YUKARI