Bugun...


AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV'İN DESTEĞİ GURUR VERİCİDİR
Tarih: 07-09-2020 21:19:00 Güncelleme: 07-09-2020 21:21:00 + -


AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV'İN DESTEĞİ GURUR VERİCİDİR

facebook-paylas
Tarih: 07-09-2020 21:19

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI  ALİYEV'İN DESTEĞİ GURUR VERİCİDİR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in desteği, Türkiye için gurur vericidir.Bu konuda bir basın açıklaması yapan,İstanbul Türk Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği (İSTAD) Başkanı Sefer Karakoyunlu;”İlham Aliyev'in konuşması, Türkiye'ye büyük bir destektir. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarıçok uzunyıllara dayanmaktadır.  Atatürk'ün dediği gibi 'Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederide kederimizdir.'Haydar Aliyev'in de, 'Biz bir millet, iki devletiz' söylemide, aynı kapıya çıkmaktadır. Bugün iki ülkenin cumhurbaşkanları ve halkı aynı misyonla, bu dayanışmayı devam ettirmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev;Azerbaycan'a büyükelçi olarak atanan Yunanistan temsilcisi ile yapmış olduğu görüşmede,'Türk halkının yanıdayız' ifadesi, Türk halkı ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından büyük bir memnuniyet ve alkış ile karşılanmış, bu konuşma Türkiye'ye hassas günlerde büyük bir destek olmuştur. 
Bu sıcak ve samimi dayanışma desteği, sağlam temellere sahip iki kardeş ülkenin her koşulda birbirinin yanında olduğunun tezahürüdür. 
Cumhurbaşkanı Aliyev'in bu gurur verici desteği, ilk değildir. Daha öncede birçok platforumda, Türkiye'nin yanında olduklarını beyan etmişlerdir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da, Azerbaycan ile ilgili konuşmalarında; 'Karabağ milli davamızdır. Biz bir milletiz, sözde değil, amelde de birbirimizin devamıyız' demiştir. Bugün Azerbaycan, bölgedeki tüm kararları Türkiye'yi düşünerek alıyor. Türkiye de aynı politikayı izliyor. Bu dayanışmanın  her geçen gün, daha da güçleneceğine inanıyoruz. Yaşasın Türkiye - Azerbaycan kardeşliği ve dayanışması. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev bey'e sonsuz teşekkürler” dedi.





FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER IĞDIR Haberleri

YUKARI