Bugun...


İLİMİZDE YENİDOĞAN CANLANDIRMA EĞİTİMİ YAPILDI
Tarih: 13-11-2018 09:00:00 Güncelleme: 13-11-2018 09:07:16 + -


İLİMİZDE YENİDOĞAN CANLANDIRMA EĞİTİMİ YAPILDI

facebook-paylas
Tarih: 13-11-2018 09:00

İLİMİZDE YENİDOĞAN CANLANDIRMA EĞİTİMİ YAPILDI

Prof. Dr. Ercan Kırımi başkanlığında, Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile kamu ve özel sağlık kuruluşlarında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması programı düzenlendi.

Ülkemizde asfiksi temel bir yenidoğan sorunu olmayı sürdürmektedir. Bebek ölümlerinin önlenmesi kapsamında yenidoğan deneyimi ve gereksinimi önem arz etmektedir. 
Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimler hayati değer kazanır. Her yenidoğanın, yeterli bir resüsitasyona (canlandırma) hakkı vardır. 
İlimizde 42 sağlık personelinden oluşan eğitimin, yazılı ve uygulamalı sınavlarından sonra kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifikaları, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Caner Tazegün, Başhekim Op.Dr.Raşit İlhan ve diğer kurum yöneticileri tarafından takdim edildi.
Kapanış konuşması yapan Dr. Alpaslan Erol; “Sağlık hizmetlerinin sunumunda en önemli hususlardan biride güvendir. Bu bilinçle yola çıkarak; işinin ehli, eğitimli ve yetişmiş elemanlarla sağlık ordumuzu güçlendirmeye çalışmaktayız. 
Öncelikle böylesine hayati bir konudaki çalışmalarından dolayı değerli eğitimcimiz ve ekibine, eğitimi tertipleyen arkadaşlarımıza ve katılan kursiyerlere teşekkür ediyor, tebriklerimi sunuyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. 
İnşallah bu eğitimler ile hizmet kalitemiz daha da artacak ve sürdürülebilir hale gelecektir” dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

YUKARI