Bugun...


OKULLARDA AĞIZ VE DİŞ TARAMASI YAPILDI
Tarih: 20-11-2018 08:47:51 Güncelleme: 20-11-2018 08:58:51 + -


OKULLARDA AĞIZ VE DİŞ TARAMASI YAPILDI

facebook-paylas
Tarih: 20-11-2018 08:47

OKULLARDA AĞIZ VE DİŞ TARAMASI YAPILDI

Sağlık Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürütülen koruyucu ağız ve diş sağlığı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen florürlü vernik uygulaması yapıldı.
Eğitimleri ve uygulamaları yakinen takip eden İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, İlimiz merkezde bulunan Alikamerli İlköğretim Okulunu ziyaret etti. 
İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli Diş Hekimleri ve yardımcı sağlık personelleri ile tüm il ve ilçelerdeki okullarda 60 aydan büyük anaokulu öğrencileri ve 1. 2. 3. ve 4.sınıf öğrencilerine ağız hijyen eğitimi, florürlü vernik uygulaması yapıldı.
Ziyaret esnasında öğrenciler ile birebir sohbet eden İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol şu sözlere değindi; “Ne yazık ki diş hekimine gitme sıklığı düşük oldukça kronik ve yıkıcı özellikte olan ağız-diş sorunlarında tedavi genellikle hastalığın çok ilerlediği bir dönemde gerçekleşiyor. Tedavideki gecikme ise ağız diş sağlığı ve genel sağlığı bozduğundan dolayı, dişlerimizi kuralına uygun olarak günde 2 kez fırçalamalıyız ve ağız-diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yaptırmamız gerektiğini unutmayın” dedi.
Akabinde Müdür Erol, diş sağlığının önemine daha çok dikkat çekmek için öğrencilere diş macunu ve fırçasından oluşan kalem kutuları hediye etti.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

YUKARI