Bugun...


IĞDIR KAYAK KULÜBÜ BAŞKANI ERKAN ARSLAN; “KAYAK SEZONU BAŞLIYOR” DEDİ
Tarih: 03-12-2018 09:12:32 Güncelleme: 03-12-2018 09:28:32 + -


IĞDIR KAYAK KULÜBÜ BAŞKANI ERKAN ARSLAN; “KAYAK SEZONU BAŞLIYOR” DEDİ

facebook-paylas
Tarih: 03-12-2018 09:12

IĞDIR  KAYAK  KULÜBÜ  BAŞKANI  ERKAN  ARSLAN;  “KAYAK  SEZONU  BAŞLIYOR”  DEDİ

Kristal karı, Sarıçam Ormanları ve uzun pistleriyle Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olan Kars Sarıkamış Kayak Merkezinde kayak sezonu yeterli kar yağışının ardından kayak sezonu başlıyor.
Konu ilgili açıklama yapan Iğdır Kayak Kulübü Başkanı Erkan Arslan şu sözlere değindi; “Kayak sezonumuz kısa bir süre sonra başlıyor kayak sevenlere duyurulur. Kayak sevenlere birkaç önerim olacak; İlk 2002 yılında kendi imkânlarım ile o zamanın ulaşım güçlüğüne rağmen hayalini kurduğum kayak sporunu yapmaya başladım. O günden bu güne kadar kayak benim hayatımın bir parçası haline geldi. Bu gün profesyonel olarak yaptığım kayak sporu benim en büyük ilgi alanım ve yaşam biçimim olmuştur. Uzun zamandır kayak sporuyla ilgilenmekteyim halende yapmaya çalışıyorum. 
Kayak keyifli olduğu kadar dikkat, özen ve disiplin gerektiren bir spor dalı ayrıca unutmayalım; Hayat tarzınız yaptığınız spora da yansır, kayak da benim için öyle bir şey… Herkese, özellikle gençlere ve öğrencilere önemle tavsiye ederim.
 Kayak günümüzde kış sporu içinde en revaçta olan spor dalıdır. Kayak yaptığınızda dünyanın tüm dertlerini unutuyorsunuz. Kayak demek Adrenalin, Spor ve tutku duygularını aynı anda yaşamak demektir. 
Her yaşta insanın gönül verdiği kayak sporu genel anlamda Alp disiplini ve Kuzey disiplini olarak ikiye ayrılır, Alp disiplini branşları içinde en çok takip edilen kayak sporu dalıdır. Eşsiz doğası ve tarihi zenginlikleri ile anımsamayı hak edecek kadar güzel üç mevsim karla kaplan Sarıkamış Uluslararası standartlarımızı kayak tesisleri ve konforlu otelleri ile unutulmaz bir kış tatili vaat ediyor. 
Wep sitemiz ve sosyal medya uygulamalarımızı geçmiş yıllara oranla her geçen gün geliştirerek daha geniş kitlelere hitap etmek ve Iğdır'da kayak sporunu tüm herkese duyurmayı hedeflemekteyim. 
Bu kapsamda Iğdır Kayak Spor Kulübünü ben ve diğer kayak severler ile birlikte kurduk. Tüm kayak severleri kulübümüz bünyesinde amatör ve profesyonel anlamda kayak yapma çabamıza katılmaya çağırıyoruz. 
Kayak sporunun tanıtımını daha geniş kitlelere tanıtmaya başlıyoruz ve geleceğimizin teminatı olan gençleri kayakla tanıştırmak için tüm okullarımızı gezmeye başladık. Amacımız ülkemize güvenli ve gençlerimizde heyecanlarını ve sportif becerilerini sergileyecekleri ortamları oluşturmayı amaçlıyoruz. Her yıl çıtamızı daha yükseklere koyuyoruz her yıl yeni zirvelere çıkartıyoruz amacımız sizler ile birlikte sportif ve ekonomik değerleri çok yüksek olan bu güzel sporu ülkemizde ve geniş kitlelere ulaştırmaktır. 
Buradan gençlere tavsiyem şudur ki inandıkları yolda mücadeleyi bırakmamaları başarmak için inançla devam etmeler ve asla vazgeçmemeleridir. Bende kendimi bu hedefleri koydum. Bunları gerçekleştirmek için her geçen gün daha fazla çalıştım. Nüfusumuzun %17'si 25 yaş altı olduğu düşünülürse ülke olarak bu sporda ki potansiyelimiz çok yüksektir. 
Kulübümüz bünyesinde bizimle birlikte alt yapıdan başlayıp profesyonel anlamda spor yapan kayak severlere lisans çıkartmış bulunmaktayız. Gelecekte Iğdır'ı kayak müsabakalarında temsil edeceğiz.
Sarıkamış'ta kayak için en uygun zaman Aralık - Mart ayları arasıdır. Kar kalınlığı, normal kış koşullarında 1.5 metre dolayındadır. Sadece Alp Dağları'na mahsus “kristal kar” özelliğine sahip karı, kayak sporu için son derece elverişlidir. 
Kars Sarıkamış Kayak Merkezi Pistleri nasıldır? Kayak alanı 2100 -2634 metre yükseklikleri arasında, sarıçam ormanları içerisinde yer almaktadır. Sarıkamış, Alp Disiplini, Kuzey Disiplini ve Tur Kayağı için çok uygun koşullara sahiptir. Çamlar arasında toplam 12 kilometreyi bulan 5 etaplı piste sahip 2500 rakımlı Cıbıltepe'nin muhteşem bir doğal güzelliği vardır.
Kayak merkezinde çeşitli konaklama yerleri bulunmaktadır. Tesislerde kayak öğretmeni ve kiralık kayak malzemesi temini mümkündür. İlkyardım, güvenlik ve sağlık hizmetleri verilmektedir. Sarıkamış ilçesindeki konaklama yerlerinden de yararlanılabilmektedir” dedi.





FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

YUKARI