Bugun...


BİNGÖL HAVACILIK KULÜBÜ'NDEN, IĞDIR ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET
Tarih: 05-03-2018 09:01:21 Güncelleme: 05-03-2018 09:01:21 + -


BİNGÖL HAVACILIK KULÜBÜ'NDEN, IĞDIR ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2018 09:01

BİNGÖL HAVACILIK KULÜBÜ'NDEN,  IĞDIR ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

Iğdır Üniversitesi Havacılık Kulübü üyeleri ile Bingöl Üniversitesi Dağcılık ve Havacılık Kulübü heyeti, Iğdır Üniversitesi'nde öğrencilere havacılığı ve hava sporlarını tanıtmak ve gençleri havacılığa teşvik etmek, Iğdır'da yamaç paraşütü sporunun aktif bir şekilde yapılabilmesini sağlamak amacıyla Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'yı ziyaret etti.
Heyet içerisinde yer alan model uçak eğitmeni Mustafa Kurt; amaçlarının Iğdır'ın coğrafi açıdan yamaç paraşütü sporuna uygun olması bakımdan Iğdır'da Türk Hava Kurumu işbirliği ile yamaç paraşütü kursu verilmesi ve bu sporun Iğdır'da sürdürülebilir hale gelmesini sağlamak olduğunu kaydetti. Kurt, öğrencileri bir nebze de olsa illegal örgütlerden ve uyuşturucu madde gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini, Iğdır'ın yamaç paraşütü ile cazibe merkezi haline gelmesini sağlamak olduğunu ve bu sayede farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.
Geleceğin teknolojisi insansız hava araçları (İHA) hakkında öğrencileri bilgilendiren model uçak eğitmeni Mustafa Kurt, konuyla ilgili projeler yapılması konusunda yönlendirmeye çalıştıklarını, Iğdır Üniversitesi'nde Havacılık Kulübü ve Türk Hava Kurumu işbirliği ile mayıs ayında radyo kontrollü (RC) model uçak uçuş eğitimi verilmesi ve kurs sonunda kursiyerlere Model Uçak Pilotu belgesi vermeyi planladıklarını ifade etti. 
Rektör Alma da, bu konuda üniversite olarak her türlü yardım ve desteği vermeye hazır olduklarını ve ziyaretten son derece memnun kaldıklarını beyan ederek teşekkür etti.
Ziyaret, eğitmen Mustafa Kurt'un Rektör Alma'ya uçak maketi hediye etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Haberleri

YUKARI