Bugun...


İLİMİZDE MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI DÜZENLENDİ
Tarih: 24-11-2018 09:12:33 Güncelleme: 24-11-2018 09:15:33 + -


İLİMİZDE MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI DÜZENLENDİ

facebook-paylas
Tarih: 24-11-2018 09:12

İLİMİZDE MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Iğdır Valisi Enver Ünlü, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Kültür Merkezinde Peygamber Efendimiz için düzenlenen anma programına katıldı.
İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programa, Iğdır Valisi Enver Ünlü, Eşi Sema Ünlü, Belediye Başkanı Murat Yikit, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sağlam, Defterdar Abdulkadir Büyükfırat, Vali Yardımcısı Halit Benek, Karakoyunlu Kaymakamı Kamil Güzel, İl Müftüsü Mustafa Tekin, panelistler, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti icra edildi. Programın açılış konuşmalarını gerçekleştiren Mustafa Tekin, Mevlid-i Nebi Haftasının önemine değinerek haftaya özgü bilgiler sundu.
Daha sonda katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Vali Enver Ünlü şu ifadelere yerdi; “Bizleri yoktan var eden, sayısız nimetler bahşeden rahman ve rahim Yüce Allah'a Hamd ve ümmeti olmakla müşerref olduğumuz iki cihan güneşi, alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya, O'nun Ashabına salât ve selam olsun. Iğdır İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen, Hz. Peygamber ve Gençlik temalı program kapsamında bu hafta boyunca inşallah güzel etkinlikler yapılacaktır. 
Düzenlenen bu programlar, gençlerimizle yaşlılarımız arasındaki o güzel köprünün kurulmasına vesile olacak ve gençlerimizin bu konuda bilinçlenmesine katkı sağlayacaktır. 
Günümüzde bir takım sıkıntılar gençlerimizin maalesef Sevgili Peygamberimizin bizlere bahşettiği barış, sevgi ve hoşgörü dininden yeteri kadar istifade edememelerine sebebiyet vermektedir.
 İnşallah geleceğimizi güvenle teslim edeceğimiz gençlerimiz, dinimizin iyi anlaşılması ve benimsenmesi için başta Peygamber Efendimiz olmak üzere çok değerli yazarlarımızın, Mehmet Akiflerin, Necip Fazılların, Sezai Karakoçların açtığı yolda emin adımlarla ilerleyecek ve aziz milletimizin geleceğine, birliğine, maneviyatına ve dinine sahip çıkacaklardır. 
Bundan da en ufak bir şüphemiz yoktur. Ben bugün, buradaki güzel ve coşkulu kalabalığı, bir arada görmekten son derece memnun olduğumu ifade etmek istiyorum.
 Siz değerli gençlerimize Sevgili Peygamberimizi ve dinimizi daha iyi anlama ve daha iyi anlatmak adına önemli görevler düşmektedir. 
Bu görevi de layıkıyla yerine getireceğinize hiç şüphem yoktur. Bu haftanın bereketi, feyzi aziz milletimizin üzerine olsun. Bu anlamlı haftanın en güzel etkinliklerle ve ibadetlerle geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Konuşmasını tamamlayan Vali Ünlü, katılımcılara gül takdim etti. Program, sinevizyon gösterimi, panelistlerin konuşması, hediye ve ödül takdimi ile sona erdi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Haberleri

YUKARI