Bugun...


VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
Tarih: 24-11-2018 09:09:05 Güncelleme: 24-11-2018 09:17:05 + -


VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

facebook-paylas
Tarih: 24-11-2018 09:09

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Karayolları 184. Şube Şefliği tarafından kış tedbirlerine yönelik düzenlenen toplantı, Iğdır Valisi Enver Ünlü başkanlığında gerçekleştirildi.Gerçekleşen toplantıya Iğdır Valisi Enver Ünlü, Vali Yardımcısı Yunus Koç, Karakoyunlu Kaymakamı Kamil Güzel, Tuzluca Kaymakamı Abdullah Kadıoğlu, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Rahettin Koçak, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yaşa, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce ve diğer kurum amirleri katıldı.

Vali Ünlü toplantının açılış konuşmalarında şu ifadelere yer verdi; “Kış tedbirlerinin alınmasında ve uygulama noktasında koordinasyon son derece önemlidir. Kurumlarımızın meteorolojiyi takip ederek can ve mal kaybına sebebiyet verecek etkenleri belirlemeleri ve gerekli tedbirleri önceden almaları gerekir. Bilindiği üzere sürücülerimizin 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunlu hale gelmiştir. Bu konuda emniyet ve jandarma ekiplerimizce sürücülerimizin uyarılarak kurallara uymaları sağlanmalıdır. Bizler vatandaşlara en iyi hizmeti vermekle yükümlüyüz. Dolayısıyla herkes sadece sorumluluk alanında değil, işbirliği içerisinde, koordineli bir şekilde her yerde hizmet verecektir. 
Karla mücadele çalışmalarında kullanılacak alet ve araçlarımızın bakımlarına dikkat edelim. Her kurum elinden gelenin en iyisini yapacak ki halkımızın huzur ve güvenliği en üst safhada olsun. Tabi ki vatandaşlarımızın da zorunlu olmadıkça karlı havalarda trafiğe çıkmamaları ve toplu taşıma araçları kullanmaları oldukça önemlidir. Allah kazasız, belasız bir kış mevsimi geçirebilmeyi bizlere nasip etsin” dedi.
Daha sonra Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Rahettin Koçak, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş tarafından ilimizin karayolları haritası üzerinden karla mücadele konusunda sunum yapıldı.
Yapılan sunumun ardından kış tedbirlerinin alınmasına yönelik sorun ve talepler dile getirilerek fikir alış verişinde bulunuldu.
Valimiz, alınan kararlar doğrultusunda kurum amirlerini talimatlandırarak toplantıyı sonlandırdı. Toplantıda aşağıdaki gündem maddelerine yer verildi;
 2018-2019 yılı kış programı karla mücadele çalışmaları kapsamında Karayolları Iğdır Şube Şefliği sınırlarında yol ağlarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarında kullanılacak araç, makine parkı, personel sayıları ile araç ve personel konuşlandırılması,  Karla buzla mücadelede kurumlar arası koordinasyon ve sağlıklı bilgi akışı,  Karla mücadelede tuzlama çalışmalarının yapılacağı hava ve yol şartları,  Kar ve buzla mücadelede yaşanılan sorunlar ve çözümleri hakkında koordinasyon sağlanması,  Oluşabilecek yoğun kar ve tipili havalarda valilik ve emniyet kolluk kuvvetlerince kriz masası bünyesinde çevre iller ile koordinasyon sağlanması,  Karlı, buzlu ve fırtınalı havalarda özellikle ağır tonajlı araçların yollarda kalıp trafik akışının ve karla mücadele ekiplerinin çalışmasını engellememesi için zincir takmalarının uygulama noktasındaki ehemmiyeti,
 Aşırı yağış ve fırtınalı durumlarda araçların uygun mahallerde bekletilmeleri.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Haberleri

YUKARI