Bugun...


IĞDIR ÜNİVERSİTESİNE, ROMATEM GRUBU DESTEĞİ
Tarih: 02-03-2018 08:40:25 Güncelleme: 02-03-2018 09:02:25 + -


IĞDIR ÜNİVERSİTESİNE, ROMATEM GRUBU DESTEĞİ

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2018 08:40

IĞDIR ÜNİVERSİTESİNE, ROMATEM GRUBU DESTEĞİ

Iğdır Üniversitesi her alanda yaptığı atılımlara İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Samsun illerinde hastaneleri olan ROMATEM grubu destek verecek.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma İstanbul Beşiktaş'da merkezi bulunan Romatem Hastane Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Köksal Haloğlu'nu ziyaret ederek Iğdır Üniversitesi'nin girişimlerini ve hedeflerini anlattı.
 Üniversite sanayii işbirliği ile bölgenin ihtiyacı olan teknik eğitim ve akademisyen desteği ile Iğdır Üniversitesine destek verebileceklerini söyleyen Romatem Hastaneleri Sahibi Dr. Haloğlu kendisinin Of'lu olduğunu, ilk hastanesini Samsun'da açtığını söyleyerek; "Mesela bizde Bel ve boyun fıtığı hastalarında kullanılan, Spinal Dekompresyon Sistemi(DRX 9000 C) denilen bir sistem var. 
Bu sistem ameliyat olması önerilen ya da ameliyat olup iyileşememiş hastalarda, başarı oranı %74 olan ameliyatsız bir tedavi yöntemidir.
Dekompresyon sisteminin arkasındaki bilimsel çalışmalar esas anlamıyla uzay programları ile başlatıldı. NASA uzay araştırmalarında, yerçekiminin olmadığı bir ortamda astronotların omurgaları üzerindeki basıncın azaldığı, disk aralıklarının genişlediği ve bel ağrılarının rahatladığı gözlemlenerek bulundu. Fizik Tedavide bu tür esaslar çok önemlidir. 
Bu örneği vermemdeki sebep sizin bölgeniz araştırma için ideal bir alan ve siz Rektör olmadan önce Japonya'da doktora yapmışsınız, sanayi ile üniversitenin nasıl çalıştığını biliyorsunuz. Bize biraz önce İTÜ Teknoparkda dronlar üzerindeki incelemenizi anlattınız. Orada Ağrı Dağı var. 
Türkiyede başka bir Ağrı dağı yok, spor alanı, turizm alanı burası. Ama bölgede hiç bir yerde Teknolojik FTR Merkezi yok.
Ağrı dağına bisiklet sporu yapmaya gelen yada basket takımı kondisyona geldiğinde o sporcunun aşil kirişinde problem olduğu zaman 3.5 saatlik Erzurum Araştırma hastanesine gitmesin diyorsunuz. 
Çok doğru bu konuya ait biz ne gerekiyorsa yaparız. SHMYO öğrencilerinizi- teknikerlerinizi gönderin hastanemizde staj yapsınlar. Marinalarımızı görsünler” dedi.
Romatem de ağrı merkezi birimini çalıştıran ve anesti uzmanı olan Prof. Dr. Nurettin Lüleci'yi Iğdır Üniversitesi'ne ders vermeye ve hocalığa davet eden Rektör Alma, Lüleci'nin ozon tedavi gibi tamamlayıcı tıp uygulamalarını da yaptığını öğrenince kendisine Iğdır Üniversitesinde Apiterapi sempozyumu yaptıklarını arı zehiri ile ağrı tedavisini orada işlediklerini, Antalya Teknopark Genel Müdürü İbrahim Yavuz ile çalışmalara başladıklarını kendisinin Antalya'da üniversitenin Teknopark'ını bu amaçla ziyaret ettiğini ve Iğdır Üniversitesi kampüsünde bal ormanı yaptıklarını yakında apiair tedavisine de geçileceğini hatta tuz mağarasında birlikte speloterapi çalışılabileceğini anlattı. 
Yapılan teklifi kabul eden Prof. Dr. Nurettin Lüleci; “Ben Erzurum mezunuyum. İstanbul, Bursa ve Kocaeli Hastanelerinde çalışıyorum. Rusya ve Azerbaycan da eğitimler veriyorum. 
Romatem'in yurt dışındaki kliniklerinde Türk Bilimine ihtiyaç duyanlara gidiyoruz da neden kendi ülkemizde ki rektörümüzün teklifini geri çevirelim? Tabii ki seve seve geliriz. Ders de veririz eğitim de yapar teknik eleman da yetiştiririz. 
Hatta bölgeniz yakın oradan Nahcıvan ve Gürcistan'a oralardaki soydaşlarımıza ve ihtiyaç duyan üniversitelere de sağlık bilimleri enstitünüzle, SHMYO ile uzanabiliriz. 
Ülkemizin gelişmesi, bölgemizin gelişmesi için birlikte teknolojiyi yakalamak için ne gerekir ise yaparız” dedi.
Rektör Alma, ROMATEM Hastaneler grubunun sahibi Dr. Köksal Haloğlu ve Anestezi –Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci'ye teşekkür ederek kendilerini en kısa zamanda Iğdır'a davet edeceğini belirtti.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI